Започна приемът на заявления за кандидатстудентските изпити в ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ

Конкурсните изпити ще се провеждат на място в университета от днес до 14 юни

Днес започна приемът на заявления за явяване на кандидатстудентски изпити в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Университетът провежда електронни изпити по български език, история на България, география на България, биология, английски език, математика и химия.

Конкурсните изпити ще се провеждат на място в университета от 19 февруари 2024 г. до 14 юни 2024 г. всеки работен петък и от 17 юни 2024 г. до 5 юли 2024 г. всеки делничен ден.

Практическите изпити по физическа подготовка, по различни видове спорт и в областта на изкуствата ще се проведат през месеците март, април и юни.

Подаването на заявления за електронен кандидатстудентски изпит на място се извършва в деня на определените дати, най-късно 1 час преди началото на изпита. Заявленията се подават на място в университета в зала 1102 А, Учебен корпус № 1 или в електронната система за онлайн регистрация https://ksk.swu.bg/WebClient/.

Желаещите да се обучават в Югозападния университет „Неофит Рилски“ могат да кандидатстват чрез конкурсни изпити, организирани и оценени от изпитни комисии на Университета; с резултати от държавни зрелостни изпити, валидни за съответната специалност и професионални направления, положени след 2008 г. вкл.; с оценки от конкурсни изпити, положени през 2024 г. в други акредитирани висши училища на Република България (удостоверени със служебна бележка) и с резултати от олимпиади, национални и регионални състезания, международни и републикански, образователно-научни, художествено-творчески и спортни прояви.

Информация за специалностите, необходимите документи и графика за провеждане на конкурсните изпити е публикувана на университетския сайт: www.swu.bg.

Допълнителна информация можете да получите от понеделник до петък, от 08:00 ч. до 12:00 ч. и от 13:00 ч. до 17:00 ч. на телефони: 073/588 546 и 0886/700 885 или на [email protected].

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK