Сбъдната детска мечта! „Цирковата стая на Драго“ в кюстендилската библиотека

Снимки: РБ

През следващите две седмици изложбата ще бъде разгледана от над 340 деца от кюстендилските детски градини

Сбъдната детска мечта, подарена на кюстендилските деца!

Постоянната изложба "Цирковата стая на Драго" бе представена в отдел "Изкуство" на Библиотеката, лично от дарителя Драгомир Драганов.

Колекцията от циркови фигурки е събирана повече от 35 години, тя съдържа над 500 фигури на животни, повече от 30 вида циркови артисти, мажеж, шапито, фургони, камиони и много циркови реквизити.

През следващите две седмици изложбата ще бъде разгледана от над 340 деца от кюстендилските детски градини, които ще бъдат доведени в Библиотеката от своите учители.

Вече се проведоха и първите две срещи с деца от ДГ "Славейче“, които се впечатлиха от цирковите фигурки и имаха възможността да чуят лично разказа на Драго.

Директорката на Библиотеката София Пейчева, подари на дарителя фигура на четящ клоун, изработен от кюстендилския творец Теодора Сърбинска, който е малък жест на благодарност за толкова ценния подарък.

Всеки от Вас ще има възможността да се докосне до магията на цирковото изкуство, чрез невероятните фигурки, които пресъздават живота в цирка с безбройните животни и артисти, в отдел "Изкуство" /ул. Любен Каравелов 1/.

Всеки работен ден от 9:00 до 18:00 часа, а през месец Февруари и в съботните дни от 9:00 до 13:00 часа.

Очакваме Ви!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK