Дигитално изкуство от Ангел Илиев

Изложбата бе подредена в Техническия университет в София

Авторът на дигитално изкуство Ангел Илиев организира изложба за представяне на своите последни дигитални творби, създавани през втората половина на 2022 г. пред широка публика. Изложбата се проведе на 13 - 14.01.2023 г. в Техническия университет в София и включваше представянето на 12 различни дигитални произведения, представляващи различни композиции и 3D моделиране на човешки фигури и фентъзи герои. Изложбата беше посетена от над 250 човека, предимно студенти от Техническия университет.

В допълнение към изложбата Ангел Илиев организира и публично събитие (лекция) със социална група - безработни хора, на което бяха засегнати и дискутирани теми като "Какво е дигитално изкуство, предимства пред стандартното изкуство, сфери на приложения" и най-известните и разпространени компютърни програми и приложения за създаване на дигитални картини и произведения, с които участниците може бързо да навлязат в тази сфера на дейност и да генерират доходи, както и възможност за професионално развитие.

Събитието се проведе на 18.01.2023 г. в Център за образование, наука и култура Проджект Лаб, гр. София. На публичното събитие (лекцията) присъстваха 28 човека със средна възраст около 30 години, предимно мъже.

Изложбата и публичното събитие се реализираха с участието и финансовата подкрепата на Национален фонд "Култура".

Професионално развитие в дигиталното изкуство на Ангел Илиев започват през 2003 г., докато е бил студент в Германия. По време на следването си в Университета в град Оснабрюк, той е привлечен от възможностите, които са предоставяли програми като Photoshop и Corel Draw за създаване на дигитално творчество. От тогава насам Ангел Илиев участва периодично със свои дигитални арт произведения в онлайн изложби и събития.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK