Убийството в Цалапица: Бизюрев си уговорил среща с Димитър след разменени обиди онлайн

Снимка: Infomreja.bg

Делото продължава и в момента

Соченият за убиец на Димитър от Цалапица Ранел Бизюрев даде обяснения пред съда в Пловдив, където започна делото за тежкото престъпление.

Пред съдебния състав Рангел разказа, че през социалните мрежи двамата с Димитър си уговорили среща след разменени обидни думи. На срещата Бизюрев отишъл с единия близнак - Борислав Динков. Спорът между младежите прераснал във физическа разправа и Бизюрев ударил Димитър - 4 пъти в торса и един път в корема. Митко паднал и се ударил в дърво, като казал: "Спри, много лошо ме удари".

Бизюрев и Динков си тръгнали с автомобила си, но малко по-късно Рангел се върнал да провери състоянието на Митко и го открил безжизнен на около 20 метра на мястото на конфликта. Бизюрев даде и подробно описание как са изхвърлили телефона на Димитър, качили са тялото му в колата и са го заровили, пише БНТ.

В началото на заседанието близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са обвинени за помагачество при убийството, отказаха да дават обяснения. В залата ще бъдат разпитани множество свидетели, сред които младежи от селото, които са били в близост до мястото, както и редица експерти и психолози.

Междувременно близки и познати на Димитър Малинов проведоха протест пред сградата на пловдивската прокуратура.

Днес стана ясно още, че Рангел Бизюрев е бил осъждан за притежание на наркотици още когато е бил 20-годишен. Делото продължава и в момента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//