ИТН представи министрите си пред партиите, а Николов - дипломите си пред медиите

Снимка: Нова нюз

Николов е в сградата на парламента за срещи с „Изправи се БГ! Ние идваме”, „Демократична България” и БСП

Кандидат-премиерът на „Има такъв народ” Пламен Николов заяви в Народното събрание, че има шанс да бъде съставено правителство. Той допълни, че цялата парламентарна група на ИТН е участвала в съставянето на кабинета. И обяви, че до края на деня имената на министрите ще станат ясни. 

Пред журналисти в кулоарите на Народното събрание Николов обясни, че е подбирал министрите в евентуалния си бъдещ кабинет до 12 ч. И добави, че носи дипломите си за завършените степени на образование.

Николов е в сградата на парламента за срещи с „Изправи се БГ! Ние идваме”, „Демократична България” и БСП. 

Парламентарната група на ИТН се събра на среща в Народното събрание преди час. Тогава бяха представени имената на министрите. От залата се чуваха ръкопляскания при всяко от предложенията.

Кандидат-премиерът Пламен Николов показа и дипломите и дисертацията си пред журналисти в Народното събрание. 

„Философ съм. Не съм юрист, икономист, анархист, както се пееше в песента на „Щурците“. Не подценявайте философското образование. Най-големите умове в политическия свят са завършили философия. Не го превръщайте в махленски спор. Нали искаме друг тип политика - нека да я направим. Съвсем скоро ще видите абсолютно всичко“, каза той.

Николов показа дисертацията си на тема „Философско-антропологична рефлексия върху времето”, за нея каза: „Автентична е, с праха и пепелта преди 20 години. Който иска да я чете, може да заповяда в Народната библиотека. От МОН казаха, че искали моето разрешение, за да я публикуват - няма да им го дам, защото ще я издам аз и ще я публикувам. За да мога да я публикувам по начина, по който искам и за да разберат, че научния труд, както всеки един труд у нас, трябва да се заплаща. Затова, който иска да я има, ще трябва да си я купи”, обясни кандидат-премиерът.

Той показа и документ за постдокторантска стипендия. „Поканен съм от университета на „Клагенфурт”. Предпочетох да остана у нас, да се оженя за невероятна жена, да имам две чудесни деца и да допринасям за България. Мисля, че мястото ми е тук”, каза още той.

Относно плагиатството Николов обясни, че неговият кабинет планира да създаде електронна система с изкуствен интелект. „След като тя се въведе ви гарантирам, че плагиатството рязко ще спадне”, категоричен е той.

По материали на "Нова телевизия"

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK