Манолова: ГЕРБ, БСП и ДПС обсъждат бюджет без числа и издевателстват над здравната система

Снимка: Изправи се. БГ

Бюджетът на НЗОК се протаква, за да се спрат заседанията на правната комисия, каза Манолова

В залата се обсъжда бюджет на НЗОК без числа. Става дума за парите за лекарите и медицинските специалисти, болничната помощ, ваксините и децата с онко-хематологични заболявания. Приема се бюджет ангро. Партиите в пленарна зала – ГЕРБ, БСП и ДПС не проявяват грижа към бюджета на Здравната каса. Те издевателстват над здравната система, лекарите и болните.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова на съвместен брифинг на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

По думите на Манолова бюджетът на НЗОК се разтакава, за да не бъдат обсъдени и приети на заседание на правна комисия Закона за бюрото за защита към главния прокурор и закриването на специализираните съдилища и прокуратура.

Няма друг случай в историята, в който парламент обсъжда бюджет без да са ясни числата, приходите, разходите, парите за доболнична помощ, лекарствата и медицинските изделия. Това трябваше да направи бюджетна комисия, но не успя, защото бяха гласувани взаимоизключващи се предложения, допълни тя.

Това се прави на инат, безотговорно, без да ги интересува какви ще бъдат последиците върху здравната система в условията на пандемия. И всичко това с една цел – да блокират съдебната реформа. Има пряка връзка между заседанията на парламента и на Комисията по правни въпроси, обясни Манолова.

Нашата воля е да приемем бюджета на Здравната каса по начин, който да е полезен за болниците, доболничната помощ и лекарите. Този бюджет няма да бъде „избушен“! Ще приемем необходимото за защита на хората от COVID-19, категорична бе тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK