Христо Проданов: Правителството на Радев се държи реваншистки срещу БСП

Снимка: БСП

Говори се, че фирми на Кирил Добрев са доставяли гориво на железниците по време на управлението на ГЕРБ и ДПС

„Служебният кабинет и президента Радев, когото БСП два пъти избра за президент, трябва да кажат защо започват с чистки на наши членове. Нищо повече от ниски страсти и реваншизъм.“ Това заяви членът на Изпълнителното бюро и бивш министър на туризма Христо Проданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Относно репликата, че на г-жа Алексова при уволнението са и казали: „Имаш много поздрави от Кирил Добрев“ - така казват, защото се твърди, че фирмите доставяли гориво в железниците по времето на ГЕРБ и ДПС са негови и след като те са отстранени се е случило уволнението на г-жа Алексова", коментира Проданов във връзка с уволнението на члена на БСП Гергана Алексова от НКЖИ.

„От президентството казаха, че приоритетите на служебното правителство са газовата криза, ковид и честното провежедане на изборите. Но със какво зам.-директора на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ отговаря за някое от решаването на тези въпроси? Грозно е това, което се случва. Не съм очаквал подобно отношение от президента Радев“, продължи членът на Изпълнителното бюро на БСП.

По думите на Проданов в устава на партията е записано, че който участва като министър в служебно правителство, би следвало преди това да получи разрешение от Националния съвет на партията.

„Тримата другари са просто представители на себе си. Редно беше да кажат, че искат да са част от служебното правителство, както го направи Янаки Стоилов. Водещият орган на партията на може да се информира от медийни догадки и публикации“, добави Проданов.

„Това, което започва служебното правителство, не са добри сигнали и знаци, но в крайна сметка те си решават как да се държат. Очакванията са да си проведем нашата кампания, каквато я виждаме и да предложим това, което ще направим, ако участваме в управлението“, подчерта той за намеренията на социалистическата партия.

Според Христо Проданов признак на слаба преценка е това, че на миналите избори Румен Радев е убеждавал хората колко добре ще живеем ако имаме министри като Василев и Петков, а веднага след това се е отрекъл от тях.

„Реваншизмът няма как да заличи това, което сме постигнали, защото практически всеки един пенсионер по джоба си е почувствал, че БСП е била в управлението. Нека, социалистите ще видят за какво става въпрос“, каза в заключение той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK