ИТН: Готови сме с премиер, чакаме мандата

Снимка: БГНЕС, архив

„Той е човек с качествено образование, добър морал, добри намерения и експертиза“

"Ясен е кандидатът за премиер на "Има такъв народ" - човек с качествено образование, добър морал, добри намерения и експертиза”, обяви в ефира на bTV Филип Станев.

Той обяви, че става дума за личност, която до момента не е участвала в политически действия.

"Съставът на правителството е готов и ако получим мандата от Румен Радев, премиерът ще го представи и всички ще го видите", поясни Станев.

Той коментира и политическото напрежение между партията на Слави Трифонов и ДБ и коалицията на Мая Манолова, както и казуса с финансовия служебен министър Асен Василев, който беше посочен заедно с Кирил Петков и Николай Недков от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов като добри варианти за новото правителство.

"Да кажеш, че нямаш претенции за личности в кабинета и после да искаш да посочваш конкретни имена, не е добре. Не три пъти сме предлагали на служебния министър Асен Василев да влезе в кабинета на "Има такъв народ", а е имало три разговора с едно предложение към него. Ние му предложихме нещо, което той отхвърли - той щеше да заеме сериозна позиция в правителството, което предлагахме", коментира Филип Станев.

Според него от "Има такъв народ" са били аналитични, а не самокритични, когато са оттеглили кандидата си за премиер Николай Василев.

"Настъпиха персонални решения по отношение на Николай Василев и част от екипа, с който той трябваше да работи. Няма я дългата ръка на ДПС при нас, има я дългата ръка на английското правосъдие към г-н Асен Василев", посочи Станев.

"Не сме сядали на маса за преговори с ДПС, запознахме ги с нашите идеи. Диалогът продължи само с хората на Христо Иванов и Мая Манолова за конкретни политики", каза още депутатът от ИТН. Ние оставаме отворени, извинение не чакаме, но очакваме конкретика и прагматика и да си държат на думата. Нашите експерти вече се познават лично, имаме сходни идеи, гледаме в една посока, вратата е отворена, те трябва да решат." Станев още веднъж посочи, че от ИТН няма да правят коалиция, защото думата коалиция е много мръсна в България, а и насила хубост не става", коментира той.

Запитан за здравето на лидера на ИТН, Станев посочи: Слави Трифонов всеки ден играе баскетбол и е в чудесно здраве. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK