Тошко Йорданов на консултациите: Ще направим всичко възможно да има нормално правителство

Снимка: Прессекретариат

Радев: Вашата политическа сила доказа себе си като част от промяната

Започна вторият ден на консултации с парламентарно представените партии и президента за съставяне на правителство. Първи за деня в президентството пристигнаха представителите на ИТН.

Президентът Радев ги посреща с думите:

Вашата политическа сила доказа себе си като част от промяната. Много избиратели се надяват да водите нова и откровена политика, която назовава ясно проблемите и решенията и не ги замита под килима. Убеден със с опита от изминалата година, че имате ясна представа за решаването на проблемите в едно ново управление и имате готовност да допринесете за решаването им. Свършеното от служебните кабинети досега е добра основа за резултатно управление. То показва, че с общи усилия могат да бъдат надмогвани различията в името на бъдещето на България. Убеден съм, че ангажиментът, който поехте, за търсене на баланс и партньорство в едно бъдещо управление, основано на знанието и почтеността, са изключително важни в политическа среда, в която често произволът, невежеството и арогантността са вземали връх. Вашето участие в консултациите е важно.

Тошко Йорданов – председател на ИТН, заяви пред Радев:

Ние заявихме, че ще направим всичко възможно да има нормално правителство в страната. Ние винаги сме си спазвали думата и ще продължим да сме такива, каквито сме – без политическо лицемерие. Ще бъдем предвидими и лоялни към колегите от партиите, с които водим разговори. Знаем, че е важно да се надмогне личното его в името на по-голямата цел. Моделът „ГЕРБ ДПС“ все още не е разграден, затова се надявам и другите партии да направят компромисите, необходими да вървят нещата в страната.

Консултациите при президента продължават с "Демократична България" и "Възраждане".

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK