Интер отново взе Купата на Италия

Снимка: Отборът на Интер ликува с трофея в Рим Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът се наложи над Фиорентина с 2:1 на финала в Рим

Отборът на Интер запази Купата на Италия за втора поредна година, след като се наложи над Фиорентина с 2:1 на финала в Рим. Герой за "нерадзурите" стана аржентинецът Лаутаро Мартинес, който отбеляза и двата гола за тима. Така той вече има 101 попадения за Интер от 2018 година насам, съобщава БНР.

Това е втори трофей за отбора на Симоне Индзеги през сезона, след като Интер се наложи над Милан с 3:0 за Суперкупата на Италия. Отборът ще изиграе на 10 юни финала на Шампионската лига срещу Манчестър Сити в Истанбул.

Индзаги вече има седем купи за шест години, спечелени с Лацио и Интер (три Купи на Италия и четири Суперкупи на страната).

Отборът на Фиорентина, който бе символичен домакин на мача, откри резултата още в третата минута чрез Николас Гонсалес, който на задна греда засече центриране по земя на Джонатан Иконе. В началото на срещата тифозите на Интер стачкуваха заради невъзможността да си купят билети с предимство за финала на Шампионската лига.

Един Джеко направи пропуск сам срещу вратаря в 24-ата минута. Пет минути по-късно Мартинес изравни след пас в дълбочина на Марсело Брозович. Световният шампион с Аржентина вкара и втория си гол в 37-ата минута с воле след центриране на Николо Барела.

Фиорентина наложи силен натиск в края на мача, но Самир Ханданович спаси удар на Лука Йович, а след това сърбинът направи още два гобеми пропуска. Отборът от Флоренция не е печели трофей вече 22 години, а на 7 юни играе финал в Лигата на конференциите срещу Уест Хем.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK