Ивайло Мирчев: Не сме „изпрали” Пеевски

Снимка: БГНЕС

Ще говорят за конституционната реформа и с БСП, ИТН и „Възраждане“

Ивайло Мирчев от „Продължаваме промяната-Демократична България” заяви пред Нова тв, че не са „изпрали” Делян Пеевски и нямат намерение да „перат” когото и да било.

По думите му от ПП-ДБ ще говорят за конституционната реформа не само с Движението за права и свободи, а и с БСП, „Има такъв народ" и „Възраждане".

„ДПС избраха да предложат г-н Пеевски да участва в Комисията по конституционни въпроси. Това е техен избор”, допълни той.

„Трябват ни 180 гласа, а имаме 63. Ако някой има съмнение, че заради това, че разговаряме с ДПС, нещо се е променило, греши. Ние сме същите, които бяхме през 2013 г., когато организирахме протести и акции пред дома на Пеевски”, обясни депутатът от ПП-ДБ.

Попитан как ще коментира изказването на Пеески, че са в „розовите облаци“, Мирчев отговори, че не знае кой е визирал. „Ние няма да отстъпим от това, което сме поели като ангажимент към избирателите си. Очаквайте нашето ясно и честно отношение спрямо всички партии в парламента“, допълни той.

По думите му от партията все още не са разгледали материалите на Гешев, които е внесъл в парламента относно имунитета на Борисов. „Не, те са 600 страници и не сме стигнали до тях, но съм много добре запознат с аферата „Барселонагейт”, каза още Мирчев.

„При цирка, който виждаме с ВСС и главния прокурор, е много ясна следата от политическия елемент и влияенето в съвета. Същото е и в регулаторите. По времето на Борисов нямаше нито един работещ регулатор. Нашата цел е да няма нов Гешев”, коментира още народният представител.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK