Прокуратурата бори купения вот с 545 преписки и 112 досъдебни производства

Снимка: Infomreja.bg

Продължава да функционира и Националното междуведомствено звено

От началото на предизборната кампания до 13,00 часа на 31.03.2023 г. са образувани 545 преписки и 112 досъдебни производства във връзка с нарушения на политическите права на гражданите, свързани с изборите за 49-о Народно събрание, насрочени за 02.04.2023 г.

По Апелативни райони досъдебните производства, свързани с вота за народни представители, са разпределени, както следва: АП-София - 36; АП-Бургас - 28, АП-Пловдив - 15; АП-Варна - 21, АП-Велико Търново - 12, съобщават от държавното обвинение.

Във Върховна касационна прокуратура функционира дежурно звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация. Граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, които са публикувани и на интернет-страницата на ПРБ.

Продължава да функционира и Националното междуведомствено звено, което координира дейността на ПРБ и ДАНС за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на парламентарните избори.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK