Жени стават каналджийки! Първа условна присъда за трафик на мароканци

Снимка: Infomreja.bg

Плащали по 500 лв. за транспорт до София

Само за два дни по бързо производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъдена 28-годишната Н.И., съобщават от държавното обвинение. Тя е призната за виновна за това, че на 21.03.2023 г. на автомагистрала „Тракия“, км 170, в землището на общ. Братя Даскалови, обл. Стара Загора, чрез използване на лек автомобил, марка „Ауди“, с цел да набави за себе си имотна облага - пари, противозаконно е подпомагала чрез осигуряване на превоз и транспорт повече от едно лице – 6 граждани на Мароко, да преминават в страната в нарушение на закона.

Н.И. се съгласила да превози мигранти. Неин познат й изпратил локация на място, откъдето да ги вземе. Мароканските граждани били преминали границата с водач от арабски произход на 10 март и десет дни вървели пеша, за да стигнат до отбивка на автомагистрала „Тракия“.

Там с лек автомобил „Ауди“ ги чакала Н.И. Всеки един от тях щял да плати по 500 лева за превоза до София. Автомобилът с чужденците бил спрян от полицейски патрул на км 170 на автомагистрала „Тракия“ в землището на общ. Братя Даскалови, обл. Стара Загора.

Районен съд-Чирпан е наложил на Н.И. наказание от 8 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 1000 лева. Тя е признала вината си.

Лекият автомобил, марка „Ауди“, с който е извършено престъплението, е собственост на Н.И. Той е отнет в полза на държавата. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд-Чирпан. Определението на съда е окончателно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd