Янев обсъди въпроси на двустранното сътрудничество с посланика на САЩ Херо Мустафа

Снимка: БГНЕС

По време на разговора бяха обсъдени теми, свързани със стратегическото партньорство между двете страни

В рамките на установеното интензивно сътрудничество между Министерството на отбраната и Посолството на САЩ на 24 януари 2022 г. беше проведена среща между министъра на отбраната на Република България Стефан Янев и извънредния и пълномощен посланик на САЩ в нашата стана Н.Пр. Херо Мустафа. В срещата участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. 

По време на разговора бяха обсъдени теми, свързани със стратегическото партньорство между двете страни, развитието на проектите за модернизация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в региона.

Министър Стефан Янев сподели, че българската страна високо цени подкрепата на САЩ за модернизацията на българските въоръжение сили и изрази надежда, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето сътрудничество в тази насока. Той допълни, че ще фокусира усилията си върху придобиването на нови способности за Българската армия, в частност възможностите за продължаване на реализацията на проекта за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски. 

Посланик Мустафа на свой ред отбеляза готовността на американската страна да продължи да оказва съдействие и подкрепа за реализиране на съвместните инициативи в сферата на отбранителното сътрудничество, отчитайки българските потребности.    

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK