Условна присъда за 19-годишен, ударил полицай в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия

Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, наложи Районен съд – Дупница, по отношение на 19- годишен дупничанин, който се призна за виновен в причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия.

Х. Д., който е неосъждан към момента се признава за виновен в това, че на 26.12.2021 г., на ул. „Отец Полихроний“ в гр. Дупница, е причинил лека телесна повреда, представляваща временно разстройство на здравето, неопасно за живота, изразяваща се в разкъсно - контузни рани в челната и

дясна слепоочна области, с натъртване на меки тъкани около тях и в областта на дясна буза; мозъчно сътресение със степенно разстройство на съзнанието и кръвонасядания по кожата на дясна мишница при рамото и по дясна подбедрица до коляното, на полицейски орган – младши инспектор при група „Охрана на обществения ред“, сектор „Охранителна полиция“ при РУ-Дупница, при изпълнение на службата му по охрана на обществения ред.

Съдът, на основание чл.382, ал.10 от НПК, уведомява пострадалия Д. Д., че може да предяви граждански иск в гражданския съд за причинените му неимуществени вреди в следствие на деянието.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на обвиняемия е наложено условно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK