Няколко опити за алоизмами в Смолян

Снимка: Infomreja.bg

От ОДМВР-Смолян апелират за повишено внимание

ОДМВР-Смолян с апел към гражданите- да не се доверяват на телефонни обаждания от непознати.

Призивът е във връзка с регистрирани нови случаи на телефонни измами на територията на различни области в страната. През днешния ден на територията на Смолян са получени няколко обаждания във връзка с осъществяване на опит за телефонна измама. 

От ОДМВР-Смолян апелират за повишено внимание от страна на гражданите, както и за незабавно уведомяване и търсене на съдействие от органите на реда. Телефонните измамници са изключително изобретателни. Освен старите схеми, прилагани през годините – за пострадал близък и нужда от  спешна медицинска помощ, за оказване на съдействие на полицейските органи и т.н., се използват и нови методи за въвеждане в заблуждение на потърпевшите. Уверяваме, че служителите на реда никога и по никакъв повод не търсят граждани по телефона с настояване за даване на пари. 

Обект на измамниците са основно възрастни хора, възползвайки се от тяхната загриженост за благосъстоянието на внуците, децата и роднините. Измамниците се представят за различни хора, но винаги искат спешно пари. Те ангажират вниманието на своите жертви и задържат телефона отворен до осъществяване на престъпното деяние.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK