Министър Тагарев: Необходимо е да продължим да оказваме помощ на Украйна

Снимка: МО

Какво точно ще дадем зависи от много други неща, обяви той

„Необходимо е да продължим да оказваме помощ на Украйна. Това е изключително важно, за да гарантираме нашата сигурност“, посочи министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти след заседанието на Министерския съвет, съобщават от Министерство на отбраната.

„Какво точно ще дадем зависи от много други неща – от реалните потребности към този момент, от това, с което ние разполагаме към момента“, каза той.

„Трябва да има разрешение от Народното събрание и точно така ще действаме – по прозрачен и ясен начин, както би трябвало да се действа в една парламентарна република“, категоричен беше министър Тагарев. „Сигурността и независимостта на Украйна са изключително важни, за да бъде сигурен целият ни регион години напред“, заяви той.

Министър Тагарев съобщи, че предстои среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО в Брюксел, която ще се предшества от среща във формат „Рамщайн“, където очаква да получи по-ясна информация за конкретните искания към момента. „Това е важно, защото нуждите се менят постепенно. Ще видим с какво можем да помогнем най-добре“, каза той. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK