Екипи на пожарната и общината в Стара Загора отстраняват пораженията от снощния проливен дъжд

Снимка: Infomreja.bg

От снощи до тази сутрин са получени над 70 сигнала за паднали дървета и дори бетонни елементи

Вчера около 21:30 часа на територията на Стара Загора паднаха валежи с изключително висока интензивност – около 80 л/ кв.м., придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. За времето от 21:30 часа до 08:30 днес в Оперативен център на РДПБЗН-Стара Загора, са получени над 70 сигнала за паднали дървета, клони, различни предмети и имущество, в това число дори и бетонни елементи от Водния цикъл, тежащи няколкостотин килограма. Десетки са и сигналите за наводнени приземни етажи на жилищни и търговски обекти. 

Евакурани са две възрастни жени, пребиваващи в приземни етажи в различни части на града. От наводнените пътни участъци на ул.”Славянски” и ул.”Калояновско шосе” са евакуирани също майка с две деца и двама чуждестранни граждани, като им е осигурен подслон в РСПБЗН – Стара Загора, до приключване на валежите.

През нощта приоритетно са отводнявани сградите на 3 болнични заведения и през цялата нощ екип е работел за понижаване на водното ниво и в приземните етажи на ЖП гара Стара Загора.

Към момента екипи на пожарната в града продължават да работят по отстраняване на последиците от снощната буря, като приоритено се отводняват административни и жилищни сгради, а екипи на общината работят по отстраняване на счупени клони и наноси по градската инфраструктура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK