60 военни положиха клетва на площадите в Хасково и Карлово

Снимка: МО

Военнослужещите положиха венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Карлово и пред паметника на Незнайния воин в Хасково

Първите за 2023 г. ритуали по полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи във военни формирования от състава на Сухопътните войски се проведоха днес, 27 януари, съобщават от МО. На централните площади в Хасково и Карлово клетва положиха близо 60 новоназначени военнослужещи във Втора Тунджанска механизирана бригада и в 61-а Стрямска механизирана бригада.

„В днешния ден изказвам уважението си към упоритостта и всеотдайността, които българските военнослужещи всекидневно проявяват в планирането, организирането и изпълнението на задачите“, се посочва в поздравителен адрес от министъра на отбраната Димитър Стоянов до командирите и личния състав на формированията. Той отбелязва, че и двете бригади са доказали многократно високия си професионален и обществен авторитет и им пожелава успешно да изпълняват воинския си дълг.

Командирите бригаден генерал Станимир Христов (Втора Тунджанска механизирана бригада) и бригаден генерал Маргарит Михайлов (61-а Стрямска механизирана бригада) връчиха свидетелствата на младите войници. На тържествените ритуали бяха подчертани доброто сътрудничество с местните власти, с областните управи в регионите, както и с Българската православна църква и обществените институции и организации. Отслужени бяха молебени за здраве и благоденствие. Военнослужещите положиха венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Карлово и пред паметника на Незнайния воин в Хасково.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK