ГЕРБ срещу увеличението на такса смет на благоевградчани

Снимка: ГЕРБ-Благоевград

ГЕРБ се обяви и срещу предложението на кмета за теглене на кредит от 29 млн. лв.

ГЕРБ - Благоевград, се обявява против увеличението с 300 % на такса смет на благоевградчани. Това заявиха на пресконференция общинските съветници от ГЕРБ. В пресконференцията участваха още областният организационен секретар Даниела Савеклиева и общинският ръководител на ГЕРБ-Благоевград Росица Димитрова.

„В сегашната икономическа ситуация в държавата, когато цените на газа, тока, хранителните продукти хвърчат нагоре, да увеличаваме таксите на благоевградчани означава да ги затрудним още повече”, коментира Красимир Роячки. По думите му единствено групата съветници от ГЕРБ са се възпротивили срещу предложението на кмета на Благоевград Илко Стоянов от ИТН да се увеличи такса смет от 1,1 на 2,9 промила, но решението е било прието от мнозинството.

„Впоследствие областният управител на Благоевград върна това решение за ново разглеждане от ОбС, но насрочената за днес сесия се провали поради липса на кворум. Единствено ние от ГЕРБ се явихме в зала, за да направим всичко възможно да се спре увеличението. Безпрецедентно абдикиране от задължения на местните парламентаристи от БСП, ДПС, групите около председателя на ОбС, които не дойдоха на заседание и така го провалиха. Крайно безотговорно отношение към гражданите на Благоевград”, заяви общинският съветник от ГЕРБ Кирил Илиев. Той уточни, че сега решението на проблема се прехвърля към областният управител.

Според ГЕРБ общинската администрация в Благоевград, начело с кмета от ИТН, се опитва да натовари гражданите с разрешаването на тежкото финансово положение, в което е изпаднала община Благоевград през последните месеци.

ГЕРБ се обяви и срещу предложението на кмета Илко Стоянов за теглене на кредит от 29 млн. лв., с които да се оправи градският парк „Бачиново” и градът да стане привлекателна туристическа дестинация.

„Този проект е ненавременен, приоритетите сега трябва да са други, да се правят инвестиции в инфраструктура, в промишлена и индистриална зона, което ще привлече инвеститори и ще се разкрият нови работни места“, заявиха още общинските съветници от ГЕРБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK