Недобросъвестни хора превърнаха лесопарк "Рая" в сметище

Снимки: личен архив

А лесопаркът предизвиква туристически и научен интерес

Община Гърмен е прочута с красивата си природа и лековити минерални извори. Тя е атрактивна дестинация за български и чужди туристи.

През последните години общинското ръководство прави много за благоустрояване както на общинския център, така и на селата  - подменят се водопроводи, асфалтират се улици… Голямо внимание се обръща и на хигиената. Закупиха се специализирани автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване, домакинствата получиха нови кофи за смет.

Но явно все още има недобросъвестни хора, които продължават да замърсяват общите площи. Такъв е случаят с лесопарк „Рая“ между селата Дъбница и Долно Дряново. Това красиво място, на което виреят около 40 дървесни и храстови видове, представлява не само туристически интерес, но и научен, поради което е посещавано от много чуждестранни лесовъди.

За съжаление несъзнателни хора са решили точно там да изхвърлят строителните си отпадъци, ненужни стъклени бутилки и какво ли още не. Това поражда справедливото негодувание на много местни люде и на туристи.

ИНФОМРЕЖА изразява увереност, че след сигнала специализираните органи ще направят всичко необходимо за премахване на отпадъците и естетизиране на средата, а при установяване на нарушителите ще последват предвидените в Закона санкции.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK