Манолова: Започна процесът по осветяване на корупцията

Снимка: Изправи се! Мутри вън!

За девет пленарни дни свършихме повече работа, отколкото предишния парламент за цял мандат, каза Манолова

Оценката на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ за работата на служебното правителство ще зависи от работата му по сигналите на Комисията по ревизията и на г-н Илчовски. Всички по случая трябва да са проверени и това очакваме от служебните министри. Комисията ще продължи работата си и в следващия парламент. Сигналите и стенограмите ще изпратим до Европейската прокуратура, Комитета за изтезанията към Съвета на Европа, омбудсмана, служебните министри на правосъдието, вътрешните работи, екологията, енергетиката, регионалното развитие, до прокуратурата.

Това заяви председателят на Комисията по ревизията в парламента Мая Манолова пред БНР относно работата на комисията и последното й заседание, което е днес.

Започна процесът по осветяване на корупцията и гражданите влязоха в парламента. Очакваме още хора да говорят и истината за управлението да излезе наяве. Това, че факти се изнасят официално в българския парламент, показва, че тази гласност няма как да бъде заметена. Фактите станаха публично известни, допълни Манолова и подчерта, че днес комисията ще информира съответните институции и ще работи по предаването на случаите на служебното правителство.

Хората, подали различните сигнали, няма кой да ги спре да разказват. Къде бяха управляващите от ГЕРБ и опозицията и какво направиха предишният парламент и по-предишният парламент? Фактите са били налични и тогава, каза още Манолова.

В България има над 40 органа с ангажимент да борят корупцията. С това пледираше, че ще се занимава и 44-ият парламент. Комисията по ревизията показа, че може да се свърши работа в полза на българските граждани. За девет пленарни дни свършихме повече работа, отколкото предишния парламент за цял мандат, допълни тя.

Тя уточни, че документите по сигнала от Светослав Илчовски ще бъдат предадени на всеки един от членовете на комисията. Ще настоявам всеки от тях да поеме персонална отговорност за това да не ги разгласява, защото става дума за изясняване на едно твърдение, че са „крали от нашите пенсии“, каза Манолова.

Относно твърденията на Иван Ангелов Манолова заяви, че е повече от притеснително, ако проблемите с един сертификат за износ на храни могат да се решат с обаждане на премиера до ръководителите на съседна държава. Правилата трябва да важат за всички и успехът на един бизнес не трябва да зависи от познанството с премиера, категорична бе тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK