Над 2,5 млн. лева ни струвало спасяването на Vera Su

Снимка: Министерство на транспорта

Това съобщи министърът на транспорта Николай Събев

Българската държава е наела адвокатска кантора, която да възстанови разходите, направени по време на операцията по изтеглянето на кораба Vera Su, който заседна край скалите на Камен бряг. Това съобщи министърът на транспорта Николай Събев, цитиран от БНР.

Той напомни, че на 23 декември собственикът на кораба се е отказал от собствеността си върху плавателния съд и по този начин е снел отговорността си.По тази причина в момента претенциите са към застрахователната организация.

Събев заяви, че до момента разходите, които е направила българската държава за спасението на кораба, са около 2,5 милиона, като било възможно и да са малко повече. Той допълни, че корабът е на сух док във Варна.

По думи на Събев случаят е разкрил празнина в родното законодателство. По тази причина екип начело със зам.-министър Владимир Върбанов се е заел с изготвянето на законодателни предложения в тази посока.

Министърът съобщи, че вече е проведена среща с председателя на парламентарната транспортна комисия, който се е ангажирал да придвижи максимално бързо текстовете до пленарната зала.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d