Назначени са трима заместник-министри

Снимка: Infomreja.bg

На длъжността заместник-министър на външните работи е назначена Велислава Петрова

Ивайло Яйджиев е назначен за заместник-министър на финансите. Яйджиев притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Глобално управление и дипломация“, придобита в Оксфордския университет, Великобритания. От 2018 г. досега е участвал в различни работни групи към Европейската комисия,  а именно – Работна група по преговори с Обединеното кралство по чл. 50 от Договора за Европейския съюз, Работна група за отношенията с Обединеното кралство и Работна група за възстановяване и устойчивост.

Бил е също така съветник на министъра на външните работи през 2017 г., а през 2014 г. е бил съветник на служебния министър на отбраната, както и анализатор по външна и европейска политика към звено за стратегически политики, анализи и прогнози в администрацията на президента на Република България.

Стоян Новаков е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. По образование Новаков е юрист, специализирал е морско право. Притежава близо 20-годишен управленски опит, като професионалната му кариера преминава в частния сектор, в сферата на транспорта и логистиката.

На длъжността заместник-министър на външните работи е назначена Велислава Петрова. Завършила е Университета Кеймбридж, Великобритания. Специалист е в сферата на устойчивото развитие и глобалното здраве с опит в международни организации и държави от Глобалния Юг. През последните две години работи в Женева, като от август 2020 г. до юни 2021 година е експерт по оценка на риска от бедствия към Групата на Световната банка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK