Ротари клуб в Гоце Делчев създаде Център на изкуствата за децата от региона

Снимка: Infomreja.bg

Така след дълго прекъсване Младежкият дом подновява функциите си

В навечерието на Деня на народните будители в Младежкия дом в Гоце Делчев беше открит Център на изкуствата за талантливите деца от региона. Той е плод на съвместните усилия на Ротари клуб в града и община Гоце Делчев, предоставила помещението.

Тържеството беше открито с програма, подготвена от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ под ръководството на преподавателката  Катерина Головодова. В програмата се включиха и възпитаници на НПГ „Димитър Талев“ и Второ ОУ „Гоце Делчев“.

Президентът на Ротари клуб – Янка Телкиева, благодари на общинското ръководство, на младите ротарианци – интеракторите, на учениците и учителите, изпълнили залата.

Приветствие поднесе и Ваня Бумбарова, която ръководеше местните ротарианци по време на реализирането на тази идея. Тя каза, че средствата за реновирането на помещението и за неговото оборудване – общо 16 000 лева, са събрани на коледния благотворителен концерт на Ротари клуб.

Госпожа Бумбарова изрази желание в Центъра да се създаде и библиотека, за да могат тези, които го посещават, да отделят време и за четене. Тя и Тони Бозаджиев – също ротарианец, поставиха началото на библиотеката, като подариха първите книги за нея.

„Нека този дом да стане наистина младежки. Ние от Ротари клуб ще продължим да помагаме. Вече знам, че доброто е заразно“, заяви нотариус Бумбарова. Тя пожела успех на Центъра и връчи ключовете на заместник – кмета Саид Иброш, който присъстваше от името на общинското ръководство.

Саид Иброш поздрави Ротари клуб за реализираната идея. „Нашите деца са талантливи и умни и го заслужават“, каза той.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK