Поклон будители народни! Тържество на НУ-Банско препълни читалището

Снимка: Infomreja.bg

Изложба бе представена във фоайето

Децата от НУ "Паисий Хилендарски" в Банско се поклониха пред делото на будителите със стилно тържество.

Поклон будители народни!
Благодарим, благодарим,
чрез вас, пречистени, свободни,
нов свят ще сътворим!

С това обещание завърши затрогващият рецитал-спектакъл на третокласниците от училището в чест на Деня на народните будители.

В навечерието на празника 70 деца излязоха на голямата сцена, за да уверят публиката и себе си, че "в света на вехтите завети" има все по-голяма нужда да вярваме в силата на просвещението.

И кой, ако не децата, най-силно може да ни убеди в това? Като светлина в тунел продължава да стои книгата, а златните семенца от страниците и да озаряват лицата и душите ни. Учениците с гордост държаха пред себе си портрети на българските учители и духовни водачи, благодарение на които словото и безценните богатства на нашия род и Родина са се запазили до днес.

Три химна прозвучаха по време на тържеството - на народните будители, на училище "Паисий Хилендарски" и химнът на Република България, по време на които многобройната публика стана на крака.

Родители, учители и граждани стояха прави пред децата на Банско, които са днешните будители и в които мъдро, топло и с много обич, трябва да посеем стръкчетата, за да е плодорода и силна реколтата в "народната нива" на духа.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK