Американските бази остават у нас

Снимка: Infomreja.bg

Ще бъде национално предателство, ако прекратим договора за базите точно в този момент, предупреди Екатерина Захариева

"Възраждане" иска прекратяване на сътрудничеството със САЩ в областта на отбраната. Николай Дренчев обяви от трибуната на Народното събрание, че страната ни не трябва да допуска чужди войски на наша територия. Тези бази не са НАТО-вски, това са частни американски бази, обясни той. Освен това базите не са за съвместно ползване, според него. Затова и партията на Костадин Костадинов вкара точката а дневния ред на парламента, пише news.bg.

Тези бази не са безплатни, безплатен обяд няма, изтъкна Дренчев. Някой някъде някому плаща, убеден е народният представител. Парите от базите, според него, отивали за агенти на влияние. Не знаем какво въоръжение има в тези бази, притеснен е Николай Дренчев.

Според съпартиеца му Ангел Георгиев само "Възраждане" пазели националния суверенитет. Той атакува политическите марионетки, които искали американски бази у нас. Партията не подкрепя чужди бази на наша територия, независимо на коя държава са. Страната ни е превзета и ни е турен хомот, подчерта депутатът. Свободата ни е най-ценното, което имаме, сподели Георгиев.

Хвърлихте ме в когнитивен дисонанс, каза народният представител Георг Георгиев от ГЕРБ. Ние сме равностоен партньор на НАТО, коментира той. Трябва да си даваме какъв е нашият потенциал да бъдем военна сила, смята и Тома Биков. Всяко нещо има цена, допълни той. Няма любов в тази работа в международните отношения, обясни народният представител.

Борислав Гуцанов от БСП поиска в зала да дойде министърът на отбраната и да обясни за базите. Председателят на парламента Росен Желязков обясни, че във външна комисия, където е разгледана темата, е участвал служебният военен министър.

Христо Гаджев пък изпрати "Възраждане" да спят, пожелавайки им "Лека нощ", те пък му отговориха с "Добро утро".

Ще бъде национално предателство, ако прекратим договора за базите точно в този момент, предупреди и бившият външен министър Екатерина Захариева.

Кристиан Вигенин от БСП предложи вместо да се прекрати договора за базите, да се изготви анализ на резултатите от досегашната им дейност.

В крайна сметка гласуването реши - базите остават у нас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK