През 2023 г. отбелязваме 150-годишнината от гибелта на Апостола

Снимка: МК

Минеков проведе среща с представители на държавни институции, общини, НПО, висши училища

Във връзка с предстоящата през 2023 г. 150-годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, министърът на културата проф. Велислав Минеков проведе на 19.09.2022 г. среща с представители на държавни институции, на общини, на ОбК „Васил Левски“, на Фондация „Васил Левски“, на висши учебни заведения, неправителствени организации и национални медии.

На срещата бяха обсъдени дейностите по подготовката и отбелязването на значимата юбилейна годишнина. В дискусията участваха зам.-министърът на културата доц. д-р Пламен Славов, както и директори на държавни културни институти в областта на културното наследство.

Основната цел на срещата бе също да се обсъди съставът на Националния инициативен комитет и да се направят предложения за прояви и събития, свързани с предстоящата годишнина, които да бъдат включени в Национална програма.

Участниците приеха състава на Националния инициативен комитет с направените допълнения. Дискутирани бяха и планираните до момента от институциите и организациите дейности за отбелязване на годишнината.

Посочени бяха и следващите действия, които ще предприеме Министерството на културата, по организацията и изготвянето на Национална програма с конкретни събития за отбелязване на годишнината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK