Да направите правителство, а не Изборен кодекс, заръча Борисов на депутатите си

Снимка: БГНЕС

Няма спор по машините, имаме спор по това какво отчита машината и флашката, уточни бившият премиер

"Не измествайте темата. Ще седнем и ще направим правителство. Вие обичате да спите до късно и затова един месец ви е нужен. Ами ще ставаме по-рано. А и то не е сложно". Toва заяви бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, пише news.bg.

Борисов конкретизира, че истинската отговорност пред партиите е да се състави техническо, кратко правителство, поне докато мине зимата.

По отношение на промените в Изборния кодекс и смесеното гласуване с машини с хартия, Борисов коментира, че многократно заявил, че ГЕРБ ще изтегли тези предложения, които не се харесаха на много хора с право. Машините за гласуване са добри и ни вършат работа. Затова винаги сме поддържали машинното гласуване. Щом са наречени от Христо Иванов "борисовки", тогава мога да кажа, че лоши "борисовки" - няма, изтъкна той.

"Ние винаги търсим диалог, никога не действаме със сила. Колегата Христо Иванов кръсти машините "борисовки", макар че ние като правителство сме осигурили пари да се закупят тези машини. Ако е вярно това, което говорят те, излиза, че ние сме най-демократичните", каза Борисов и призова да се работи за правителство, а не за Изборен кодекс за след 4 години.

Няма спор по машините, имаме спор по това какво отчита машината и флашката, уточни бившият премиер. "Благодаря на Христо Иванов за ласкателството за "борисовите" машини. Той твърди, че убеждаваме хората, че трябва да ги е страх от машините. Христо, как убеждаваме хората? Ние ги въведохме. Опитваш се да манипулираш, но това не го можеш колкото мен. Аз никога не съм бил в коалиция с БСП. Ти беше част от всички кражби. С кое право", попита Борисов.

По повод бежанските вълни, които напоследък все повече се увеличават, Бойко Борисов отбеляза, че ГЕРБ са носители на промяната. Изчегъртахте за две години всичко и продължават безобразията. Преди две години нямало шанс да има бягащи бежанци то в София. Поради некадърно ръководство избиха полицаите, подчерта Борисов.

Относно идеята за преброителен център, лансирана от "Демократична България", Борисов увери, че няма нищо против нея. Нека да има преброителен център, да има свежи хора - занасят протокола и квитанциите, преброяват се и изборът ще е гарантиран. Защото ние сме носителите на промяната, ние сме променили това. За две години изчегъртахте всичко и за съжаление продължават безобразията, коментира той.

Бойко Борисов говори и по темата "Gemcorp". Той цитира служебния министър на енергетиката Росен Христов, който твърди, че меморандумът е активен и България дори е заплашена от арбитраж. ,,Вчера забелязах един невероятен ескиваж. Докараха Бостанджиев да ги спасява'', каза Борисов.

Той допълни, че се прави опит за медийно затъмнение по този "грандиозен скандал".

Според лидера на ГЕРБ медиите не са отразили темата за " Gemcorp", защото "не е готино галениците" им Кирил Петков и Асен Василев да бъдат разобличени по тази "гигантска далавера".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK