Карадайъ: Вярваме, че религията може да е водеща

Ние сме готови за избори

Вярвам, че чистата вяра може да е в основата на мира и да води до благоденствие. Вярваме, че религията може да е водеща. Ние казахме, че разчитаме вота на българите като желание за промяна, с която да спрем омразата и агресията. Промяна, с която да направим рестарт на държавността.

Това заяви Мустафа Карадайъ, който произнесе слово като представител на ПП ДПС пред депутатите от новото 45-о Народно събрание.

Ние сме готови за избори. Но България се намира в криза. Ние смятаме, че сега трябва да започне нормалността в политиката. Президент, парламент и изпълнителна власт не действат както трябва.

Смятаме, че процесът на рестарт може да започне още днес с възстановяване на диалога между партиите. Сега е времето да върнем властта в парламента. Опит за съставяне на Кабинет може да постави началото. ДСП би подкрепило правителство на трите водещи политически сили. Приоритетите ни са – бърза ваксинация, изготвяне на Програма на устойчивост, разговори за ускорено икономическо развитие на страната.

Изборите показаха, че трябва ново начало. В този пъстър парламент, избирателите искат да се изпъни девиза на сградата на НС.

Ние ще следваме замисъла на суверена и няма да гласуваме за правителство за коалиция, ако няма ясна програма, цели и срокове за реализацията им.

Време е за промени, нека заедно намерим прекия път до заедността.

Успехът започва да кажем ясно: Няма да се руши повече демокрацията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK