Кадровите рокади в приходните агенции продължават, шефът на Митниците е аут

Снимка: БГНЕС

Василев посочи, че мотивът е доклад на ОЛАФ

Кадровите рокади в приходните агенции продължават, съобщава bTV.

На брифинг днес финансовият министър Асен Василев обяви, че досегашният шеф на Агенция "Митници" Георги Костов е отстранен и неговото място се заема от Павел Тонев.

Василев посочи, че мотивът е доклад на ОЛАФ за нанесени сериозни щети на европейски бюджет.

"В този доклад по почти всички критерии оценката е, че Агенция "Митници" не отговаря на изискуемите стандарти. Колегите в митниците са взели мерки, но въпреки това ОЛАФ ни изпрати писмо за 55 млн. евро, които България трябва да провизира и евентуално да възстанови към европейския бюджет", обясни финансовият министър.

Павел Тонев има 20-годишен опит в системата на митниците, включително като директор на регионално и национално ниво. През 2013 г. по времето на кабинета "Орешарски" той оглави агенцията.

Припомняме, днес стана ясно, че сменят и ръководството на Националната агенция за приходите. Галя Димитрова беше освободена като изпълнителен директор на агенцията, а на нейно място беше назначен Румен Спецов.

Кадровите рокадите започнаха още вчера след първото заседание на новия кабинет на Румен Радев. Тогава Десислава Трифонова беше освободена от поста директор на Българската агенция по инвестиции. Тя твърди, че това се е случило със заповед, но без предизвестие и без мотиви.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK