Лазаров: Основните ми приоритети ще са пазарът на труда и подобряването на жизненото равнище

Снимка: МТСП

„Ще положим усилия да надградим целенасочената подкрепа към уязвимите граждани“

„Основният приоритет в работата на Министерството на труда и социалната политика през следващите месеци ще бъде ограничаването на негативните въздействия върху пазара на труда и подобряването на жизненото равнище на населението и уязвимите групи“. Това каза служебният заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров по време на приемането на поста от министър Георги Гьоков.

„Действията ни ще са насочени към усъвършенстване на политиките за повишаване равнището на заетост с акцент върху неизползвания ресурс на трудовия пазар – неактивните лица. Ще се стремим към последователност и надграждане на прилаганите политики и мерки в тази сфера“, заяви министър Лазаров.

Като приоритет в предстоящата си работа той посочи още повишаването на контрола върху спазването на трудовото законодателство, както и усъвършенстването на системата за социално подпомагане. „Ще положим усилия да надградим целенасочената подкрепа към уязвимите граждани - възрастните, хората с увреждания и семействата с деца“, подчерта Лазар Лазаров.

Като важна част от предстоящата работа на министерството той посочи изпълняването на ангажиментите, свързани с реализирането на реформите и мерките по Плана за възстановяване и устойчивост. „Ще продължим да развиваме всички политики в диалог и сътрудничество с всички социални партньори“, добави министър Лазар Лазаров.

„Предизвикателствата в социалната политика са сериозни, трудно се върви напред. Ние направихме важни крачки – очаквам от служебното правителство да продължи в същата посока в подкрепа на българските граждани“, каза Георги Гьоков. Той подчерта, че през последните седем месеца Министерството на труда и социалната политика е постигнало високи резултати в работата си и се е справило с предизвикателствата на сложната политическа и здравна обстановка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK