Карадайъ: ДПС ще се яви самостоятелно на предстоящия вот

Снимка: БГНЕС

"Ако Делян Пеевски има номинации, ще настоявам той да влезе в листите", каза председателят на ДПС

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите на 2 април. Състава на предизборния щаб е същия като на предишните. Условията пред кандидатите за депутати са същите. Структурите на ДПС са в готовност за изборите. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на пресконференция, след като Централният съвет на партията проведе заседание в София, пише Нова тв.

От думите му стана ясно, че днес в партията са приели днес процедурните правила за номинации. „Ако господин Пеевски има достатъчно номинации, аз ще бъда настоятелен той да не се отказва да е кандидат за депутат от ДПС”, каза лидерът на ДПС и уточни, че през април 2021 г. самият Пеевски е имал много номинации, но е отказал участие.

„Надяваме се да получим онзи необходим резултат, за да може това, което не се случи в 48-ото народно събрание да стане в 49-ия парламент - да се излъчи правителство и ДПС да е част от мнозинството. Мантрата да се преиграва на добри и лоши и да се рисува образа на опонента като „лошия”, от друга страна – аз, „добрият”, „Свети Георги, който ще победи ламята” – по този начин стават героите спасители”, каза Карадайъ.

Лидерът на ДПС обясни, че се надява на мъдростта. „Ние трябва да сме извлекли нужните уроци, които историята ни даде шанс да ги научим. От тази гледна точка няма нужда нито от герои-спасители, нито от митове. В тази ситуация за пореден път ще кажа, че ако важи максимата: „обединението прави силата”, че в заедност можем да гарантираме просперитет в нашата родина, това би трябвало да важи и за политиците, и за работата в Народното събрание”, каза Карадайъ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK