Паунов за добива на злато в „Краището“: Призовавам за отговорна работа на институциите

Снимка: Infomreja.bg

Като втора тема той засегна градския транспорт - два от курсовете ще преминават през квартал "Могилата"

Отново има опити да се възобновят проучванията в „Краището“ във връзка със златодобивните компании. Нашата позиция винаги е била ясна и категорична – в защита на природата.

Ще потърсим незабавно контакт с МС, премиера и президента. Тези домогвания до нашата природа трябва незабавно да престанат. Няма злато, което може да върне живота на нас и нашите деца. Призовавам всички за спокойствие и отговорна работа на институциите. Това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов по повод решение на МС за добив на подземни богатства в „Здравков дол“.

Той уточни, че в момента става въпрос за начална фаза – само е публикувано, че Министърът на енергетиката открива производство по предоставяне на добив на подземни богатства. Все още няма предоставяне на разрешение, благодаря на всички, които защитават природата, надяваме се на отговорна работа на институциите, призова още кметът.

Като втора тема той засегна градския транспорт. Жителите на квартал „Могилата“ имат предложение два от курсовете на всяка една от линиите да преминават от там – по линия на № 2 те ще бъдат реди обяд, за да могат да се ползват в посока центъра, а пък по линия №1 те ще бъдат в ранния следобяд, за да могат да се ползват за завръщане в квартала.

По линиите се движат по 2 градски автобуса, а в ненатоварените часове се движат микробуси. В сутрешните часове курсовете достигат до 60 души, коментира още Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK