Ансамбълът ни по художествена гимнастика се класира за финалите в Токио с най-висок сбор

Източник: БФХГ

След него са рускините и италианките

 Българският ансамбъл се класира за финалите на олимпийските игри в Токио с най-силен резултат, изпреварвайки руския отбор.

Момичетата ни изиграха много силно съчетанието с топки, без груби грешки, и бяха оценени с 47.500. Рускините изиграха своята композиция преди тях и получиха 45.750, следвани от италианките с 44.600.

На композицията с обръчи и бухалки нашият отбор имаше изпускане, при което, освен наказанието за изпълнение, не беше зачетена една от размените, но въпреки това отново получи най-висока оценка заради безпрецедентната сложност на съчетанието. То беше оценено 44.300 точки и така българките оглавиха класирането със сбор от 91.800 точки. Втори останаха рускините с 89.050, трети италианките с 87.150.

След изиграването на двете си съчетания, момичетата споделиха, че целта им на утрешните финали ще бъде да изиграят чисто и двете си композиции, а сега ще се постараят да отпочинат добре, за да се възстановят максимално.

Те пожелаха успех на Боряна Калейн в надпреварата за медалите в индивидуалния многобой.

В Токио ансамбълът ни е в титулярния си състав: Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Треньори на отбора са Весела Димитрова и Михаела Маевска.

За финалите се класират осем от 14-те отбора, участващи в днешните квалификации. Освен българките, рускините и италианките, място в битката за разпределението на медалите заслужиха отборите на Израел (84.650), Китай (83.600), Украйна (82.700), Япония (79.725) и Беларус (79.650). През утрешния ден оценяването започва от нула. Медали ще бъдат присъдени само за многобой, тъй като олимпийската програма не включва шампионат на уредите. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd