Боряна Калейн със злато във финалите с обръч и с топка на СК в Румъния

Възпитаничката на Мариана Памукова изпревари рускините Ирина Аненкова и Даря Трубникова

Боряна Калейн спечели златни медали във финалите с обръч и с топка на световната купа по художествена гимнастика от веригата Чаландж, която се провежда в румънския град Клуж.

Българката, която вчера стъпи на първото място в многобоя, във финала с обръч получи за прекрасното си изпълнение оценка от 26.650 точки. Така възпитаничката на Мариана Памукова изпревари рускините Ирина Аненкова (26.150 точки) и Даря Трубникова (25.450 точки).

Въпреки че взе най-високата оценка за трудност с тяло, другата ни представителка Татяна Воложанина не успя да се окичи с медал и завърши пета с 24.450 точки.

След блястящо изпълнение на съчетанието, поставено на песента "Вечеряй Радо", Боряна Калейн заслужи първото място и във финала с топка.

Състезателката на "Левски Триадица" беше оценена с 27.800 точки и така остави далеч зад себе си Дария Трубникова с 26.150 точки и Александра Аджерджуколезе (Италия) с 24.700 точки.

Татяна Воложанина не можа да представи в пълния блясък композицията по музика "Принцеса Анастасия", допусна грешки и това ѝ отреди осмото място с оценка от 22.850 точки. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as