Паунов: Не съм убеден, че, отвъртайки крушките на хиляди лампи, ще спестим ресурс

Снимка: Infomreja.bg, архив

Общината очаква компенсации от държавата заради високите сметки на ток

През месец ноември 2020 година Община Кюстендил е платила сметка за улично осветление в размер на 27 265 лева, а за месец ноември 2021 година – 67 811 лева. За месец декември 2020 година за улично осветление са платени 39 120 лева, а за декември 2021 година – 122 834 лева. Само за месец декември 2021 г. разликата от всички общински институти в сметката за електроенергия, в сравнение с 2020 година, е 142 000 лева повишение. При сметките за газ има увеличение с 250 %. Тези данни изнесе кметът на Кюстендил Петър Паунов по време на проведеното онлайн заседание на Общинския съвет днес.

„Няма как да не сме притеснени. Обсъждаме варианти, но се надяваме, че след срещата на Управителния съвет на Сдружението на общините, имаме уверението, че компенсациите ще продължат. При това положение бихме опитали да изкараме и следващия месец, но в противен случай ще се наложи да преминем на режим.

Дали ще е през лампа, като си представя вишката да обиколи, не зная колко ще е ефективно. Нека да го анализираме. Не съм убеден, че отвъртайки крушките на тези хиляди лампи ще можем да спестим ресурс “, коментира още Паунов.

По отношение на възможностите, той обяви, че вчера е провел среща с новия областен управител. “Първата задача за която помолих всички, които са ангажирани с обществения сектор е осигурителната тежест за Кюстендил, Перник и Стара Загора, в максимално кратък срок осигуровките да бъдат намалени с 50 %, за да може бизнесът да насочи инвестициите си насам и да има полезни решения за разкриване на работни места“, каза още Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK