В Разградско днес задържаха шестима за различни престъпления

Снимка: ОДМВР,Разград

Открито е лице, обявено за общодържавно издирване

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград. В рамките на операцията са проверени общо 391 лица и 318 МПС. Задържани са шестима души за извършени различни по вид престъпления. Открито е едно лице, обявено за общодържавно издирване, извършени са проверки на 10 лица от криминалния контингент. Образувани са 3 бързи производства. По-характерните от тях са свързани с установени случаи на кражби на дърва и гориво, както и притежаване на наркотични вещества.

На територията, обслужвана от РУ-Кубрат, при проверки в ромската махала на село Севар съвместно с горски стражари е открита дървесина, немаркирана с КГМ и без превозен билет – 11 кубика.

В хода на операцията в град Разград е образувано досъдебно производство за притежание на наркотици. У 28-годишен мъж са намерени 1.75 гр.марихуана и 0.25гр. амфетамин.

Извършени са проверки на автоморги, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, заложни къщи и места, където се събират лица от криминалния контингент.

За нарушения по ЗДвП са съставени 7 акта и 8 фиша. Образувани са две бързи производства за управление на превозно средство след употреба на алкохол и от неправоспособен водач.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK