Граничари, офицери и сержанти от Благоевград почетоха Деня на граничните войски

снимки: infomreja.bg

Над 50 граничари, бивши сержанти и офицери от Гранична полиция заедно със съпругите си почетоха Деня на българските гранични войски, който се отбелязва на 27 август. Организатор на традиционното тържество, което тази година се посвещава и на 65-годишнината от създаването на Гранични войски в България и 60-годишнината от сформирането на 11-ти Граничен отряд – Кюстендил, е единственият в страната Клуб „Граничар“ – Благоевград с председател Никола Николов.

Привествие към празнуващите в местен ресторант отправи председателят на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Благоевград Калин Грънчаров, след което бе дадена думата и на официалния гост на тържеството - Емил Костадинов, който е кандидат за кмет на община Благоевград от БСП.

„Вие сте хората, които сте имали каузата, имали сте мисията и в най-голяма степен сте разбирали откъде започва и къде свършва България и че колкото и голяма да е България, нямате право да отстъпвате назад. Пожелавам ви здраве, хармония във вашите семейства и много светлина“, каза Емил Костадинов, след което двамата с Калин Грънчаров ритуално развяха знамето на Клуб „Граничар“.  

Сред уважилите тържеството бяха заместник-директорът на РД „Гранична полиция“ - Кюстендил Александър Кръстев, председателят на общинския Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва Иван Петров, както и известният благоевградски стоматолог д-р Вангел Арабаджиев.

На всички, дошли да отбележат заедно Деня на граничните войски, бяха раздадени фланелки с надписа и логото на Клуб „Граничар“ – Благоевград, осигурени със съдействието на Емил Костадинов и Никола Николов.

Повече от 2000 граничари и над 50 офицери и сержанти членуват в Клуб „Граничар“, който е създаден през 1993 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK