Община Благоевград организира абитуриентски бал за 18-годишния Георги

Снимка: община Благоевград

Кметът Илко Стоянов към момчето: Бъди честен и почтен човек, ние ще продължим да помагаме

Община Благоевград организира абитуриентски бал за 18-годишния Георги, който живее в Преходно жилище в Благоевград.

Празникът на момчето бе уважен от негови приятели и възпитатели.

Младежът, който завършва средното си образование в VII СУ „Кузман Шапкарев“, бе поздравен и от кмета Илко Стоянов. Той благодари и на служителите в социалните услуги, които се грижат за нуждаещи се.

„Имам възможността и привилегията да поздравя Георги и да Ви благодаря за подкрепата, която му оказвате. Георги, това са хора, които те обичат, които застават зад теб. Пожелавам ти да бъдеш почтен и честен човек и съм сигурен, че ще успееш. Ще бъде трудно, но помни, че когато вървиш по правилния път, постиженията могат да бъдат огромни“, каза кметът Илко Стоянов.

От своя страна Георги развълнува с трогателни думи присъстващите на празника му.

„Моят подарък е моят живот, г-н Стоянов, моят подарък са познанствата с тези хора тук. С тях поставихме едно ново начало. Искам да благодаря от душа на г-жа Кремена Иванова, че ме мотивира да продължа напред, без да се спирам пред нищо. Тя ще остане завинаги в сърцето ми“, заяви момчето.

Тази вечер младежът ще премине заедно със свои връстници през пл. „Георги Измирлиев“, където е поставена специална цветна арка и червен килим за зрелостниците.

Поради навършване на пълнолетие Георги следва да бъде изведен от социалната услуга, която ползва към момента, а община Благоевград ще предложи той да бъде настанен в Наблюдавано жилище.

Освен това ще му бъде оказана подкрепа от страна на кмета Илко Стоянов, за да може момчето да започне работа, тъй като към момента не възнамерява да продължи образованието си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK