Бурята прекърши около 20 дървета в парка на Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Нанесени са и други щети

Снощната буря в Гоце Делчев продължи не повече от 15 минути, но нанесе сериозни поражения, най-много от които са в градския парк. Около 20 дървета тук не са издържали на ураганния вятър.

Старата част на парка, тази с най-много дървета, е неузнаваема. Борове, които радваха със стройните си високи стволове, сега са на земята. Бурята е изкоренила и 100-годишното дърво, което се намираше до Младежкия дом. Навсякъде - прекършени клони, счупени глобуси… Пострадала е и една от атрактивните къщички, поставени неотдавна.

От рано сутринта работниците по поддържката режат падналите дървета и прекършените клони. При тях заварвам кмета на общината Владимир Москов. От разговора с него става ясно, че пострадали хора няма. Още от вечерта са взети мерки за ликвидиране на последиците, нанесени върху инфраструктурата. Освен в  парка, прекършени и изкоренени дървета има край реката, и в района на болницата.

Снощи в града електроснабдяването беше прекъснато за кратко. По-продължителен е бил този проблем в село Попови ливади. В момента ток няма в село Добротино.

„До няколко дни всичко ще бъде разчистено“, уверява градоначалникът.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK