Кюстендил е домакин на състезание за млади доброволци

Снимка: Община Кюстендил

Официалното откриване е на 07.06.2023 г. от 10:00 ч. на Спортен комплекс „Осогово“

По случай 5 юни, Българския ден на доброволеца за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях, сдружение „Национална асоциация на доброволците в Република България“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Министерство на вътрешните работи, организират провеждането на състезания за доброволци и млади доброволци.

Тази инициатива стартира за първи път през 2022 г. и допринесе за популяризиране на доброволните формирования, създадени по реда на Закона за защита при бедствия, опознаване на доброволци от различните доброволни формирования, повишаване на знанията и уменията им, както и подобряване на взаимодействието като екип.

Състезанието за млади доброволци ще се проведе в гр. Кюстендил на 7 юни благодарение на съдействието и гостоприемството на кмета на Община Кюстендил – г-н Петър Паунов. Официалното откриване е на 07.06.2023 г. от 10:00 ч. на Спортен комплекс „Осогово“, като заявили участие са 10 отбора от различни общини в България, съобщават от Общината.

Състезанието за доброволци ще бъде проведено на 17.06.2023 г. в гр. Трявна, благодарение на съдействието и гостоприемството на кмета на Община Трявна – г-жа Силвия Кръстева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK