Протест под надслов "България за Украйна! Импийчмънт на Радев" пред президентството

Снимка: БГНЕС

Протестиращите организираха и събирането на подписка с искане за импийчмънт на президента

Протест под надслов "България за Украйна! Импийчмънт на Радев" се провежда в този час пред сградата на президентството. Демонстрацията е организирана от гражданското сдружение "Боец".

Протестиращите започнаха да се събират преди около 30 минути около фонтана пред сградата на президентството. Към момента движението в района не е блокирано.

Основното искане на протестиращите беше изразено от председателя на сдружение "Боец" Георги Георгиев, който поиска ясен ангажимент, че в следващия парламент ще има ново решение за предоставяне на военна помощ за Украйна.

Повод за протеста беше изказването на президента Румен Радев, че България няма да участва в общата поръчка на ЕС за доставка на 1 млн. снаряди 155 мм за Украйна и че страната ни ще постави условия снарядите, които продаваме на държави членки на ЕС, да не бъдат предоставяни на Киев.

Ето какво каза един от участниците в протеста:

"България е държава, която е част от ЕС и члена на НАТО. Гледайки вчерашното изказване на президента Радев, това беше един връх на едно набиращо възмущение от цялостното поведение на президента във външната ни политика. С всяко свое действие, с всяко свое изказване той злепоставя най-напред държавата, след това всички нас - българите, пред целия свят, бих могла да кажа“.

Протестиращите организираха и събирането на подписка с искане за импийчмънт на президента. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK