Желязков: ГЕРБ ще се събере да анализира мандата

Снимка: Infomreja.bg

Желязков уточни, че не е слушал целия запис

„Важното в момента е да се взимат трезви решения. Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере днес да направи анализ на ситуацията от гледна точка на мандата“ Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ на bTV председателят на Народното събрание Росен Желязков за записа от Националния съвет на „Продължаваме промяната“.

Желязков уточни, че не е слушал целия запис, а е чел заглавията в медиите, свързани с него.

Риторичен въпрос е дали с изваждането на този запис в този момент не се минира процесът по съставяне на правителството с втория мандат, коментира председателят на НС.

Той отказа да коментира поста във Фейсбук на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова: След всичко, което чух днес, единственото, което ще им кажа е: "вратата е ей там"

„Ние трябва да съумеем в момента да върнем доверието в процеса, а доверието в процеса може да се върна само ако съставът на кабинета бъде достатъчно балансиран, а не кабинет с политически задачи, които още на първите седмици и месеци ще взривят доверието. И тогава ще се сочи някой за виновен – в случая ще се сочи ГЕРБ за виновен, че е развалил кабинета“, коментира Желязков.

Той обяви още, че не е вярно, че номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се е разплакала по време на разговорите с ПП-ДБ. Каза още, че това твърдение е обидно.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK