Искат постоянен арест за българин, издирван в Германия за престъпна дейност

Снимка: Infomreja.bg

46-годишният И.Г. е бил задържан на 24.01.2023 г., в с. Шипочано

Окръжна прокуратура – Кюстендил, внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Г. (на 46 години) по дело, образувано във връзка с постъпили материали от Европейска прокуратура – Център Мюнхен, Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ в МВР и Районно управление на МВР в Кюстендил.

46-годишният И.Г. е бил задържан на 24.01.2023 г., в с. Шипочано, област Кюстендил, при полицейска проверка с постановление на европейски делегиран прокурор по наказателно производство на Европейската прокуратура.

Той е обявен за международно издирване от властите в Германия въз основа на Европейска заповед за арест, издадена на 13.01.2023 г. Касае за извършените от него две престъпления -  участие в организирана престъпна група и измама, включително и такава, засягаща финансовите интереси на Европейските общности. Тези деяния представляват престъпления и по българския Наказателен кодекс и са наказуеми с лишаване от свобода.

Предстои съдът да се произнесе по внесеното от Окръжна прокуратура – Кюстендил, искане относно мярка за неотклонение спрямо И.Г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK