Президентът Румен Радев: Българските творци градят моралните устои на нашето общество

Снимки: Президентство

Държавният глава удостои с плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ във Варна

Българските творци градят моралните устои на нашето общество. С техния свободен дух, отговорна позиция и смелост те печелят уважението и доверието на гражданите. Това заяви държавният глава Румен Радев в Летния театър във Варна по повод 100-годишнината на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“.

Президентът наблюдава със съпругата си Десислава Радева мюзикъла „Човекът от Ла Манча“ в изпълнение на Държавна опера – Варна. Посещението на държавния глава в града по случай годишнината на Драматичния театър бе планирано за месец март тази година, но тогава местните власти решиха да затворят всички театри и културни институции заради пандемията ден преди юбилейната постановка.

Държавният глава удостои с плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ Драматичния театър „Стоян Бъчваров“. Отличието бе връчено на ръководството на Театрално-музикален продуцентски център – Варна.

В приветствието си към участниците и гостите на спектакъла президентът припомни, че веднага след Освобождението Варна се превръща във водещ търговски, икономически и образователен център, но варненци тогава са били прозорливи да разберат, че това не е достатъчно.

„Трябва още нещо изключително важно, което е спойващият елемент във всяко едно общество – културата“, посочи държавният глава и допълни, че театърът в Морската ни столица е създаден с много труд и любов, които задължават следващите поколения да продължат славната история на този национален културен символ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK