МВР обезпечава сигурността за празника на студентите

Снимка: МВР

Над 200 екипа на Пътна полиция ще следят във всеки един от дните

От МВР са предприети всички необходими мерки, които да гарантират спокойното протичане на празника на студентите – 8 декември. От Главна дирекция „Национална полиция“ е създадена организация за осигуряване на обществения ред и безопасността по пътищата както на празнуващите, така и на онази част от хората, които няма да се включат в студентските прояви, съобщи зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров. Направени са срещи с ръководствата на висшите учебни заведения, местните власти, хотелиерите и ресторантьорите, които ще посрещат празнуващи, и с частните охранителни фирми.

Над 200 екипа на Пътна полиция ще следят във всеки един от дните от днес до неделя за недопускане на нарушения и тежки инциденти, съобщи инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. Контролната дейност ще обхваща всички водачи и ще е фокусирана върху недопускането на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества, както и за спазване на скоростните режими, за които ще се следи с над 270 автоматизирани технически средства. Тя призова празнуващите към отговорно поведение на пътя и препоръча предварително да се запознаят подробно с препоръките на Пътна полиция.

На територията, обслужвана от СДВР са установени местата, където се очакват празнуващи. Проведени са разговори с ресторантьори, хижари, хотелиери и фирмите, ангажирани с охраната на обектите им, съобщи гл. инспектор Красимира Стоядинова от отдел „Охранителна полиция“ на СДВР. Във всичките дни до края на седмицата са осигурени екипи, които да гарантират обществения ред и спокойствието на празнуващите.

По линия на пожарната безопасност са извършени проверки в 515 обекта - 342 места за развлечение, 168 за настаняване и 5 в обекта с религиозно предназначение. При тях са констатирани 104 несъответствия на правилата и нормите за пожарна безопасност, за които са връчени 40 писмени разпореждания и 3 протокола за резултатите от извършени комплексни проверки и са съставени 9 акта за установяване на административни нарушения. Предвидено е дежурство на служители от РДПБЗН-София в обекти за настаняване. Органите за ПБЗН продължават извършването на проверки в обектите за изпълнението на предписаните мероприятия, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK