Музикален четвъртък с Фолк – Арт формация в Кюстендил

Снимка: НЧ "Братство"

Инициативата е част от лятната културно-развлекателна програма на читалище „Братство”

На 15 юли 2021 г. от 18:30 ч. на откритата сцена пред читалище „Братство 1869” - Кюстендил, ще се проведе концерт на Фолк-Арт формация, с ръководител Адела Харалампиева.

Инициативата е част от лятната културно-развлекателна програма на читалище „Братство” - „Музикален четвъртък”, чиято цел е обогатяване на културния живот и създаване на условия за културни развлечения на гражданите и гостите на гр. Кюстендил в почивните летни месеци, което ще доведе до утвърждаването на града ни като водещ културен и туристически център в страната.

Фолклорна формация „Фолк-Арт” е сформирана през 1994 г. с ученици от школата по народно пеене при читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил. Носители са на многобройни награди и отличия от национални и международни конкурси: „Пауталия”, „Орфеева дарба”, „Орфеево изворче”, „Пирин фолк” и много др.

Членове на формацията имат спечелени призови места от „България търси талант”, „Гласът на България”, записи за БНТ, БНР и др. Формацията се превърна в неизменна част от културния живот на нашия град.

„Фолк-Арт” представя разнообразието на фолклорната ни музика от всички музикално-фолклорни области на България, пречупени през погледа на едно младо и талантливо поколение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK