Петричани се борят да върнат костите на цар Самуил

Снимка: Infomreja.bg

Петиция онлайн също дава възможност за подпис

Кметът Димитър Бръчков: Ще помогнем, за да могат жителите на община Петрич също да подкрепят кампанията „Да върнем костите на Самуил“.

По своя инициатива кметът на община Петрич проведе първите разговори с представители на Инициативен комитет, подели кампанията за национална подписка, която да бъде в подкрепа на продължаване на преговорите, за да бъдат върнати на българска земя костите на цар Самуил. В тази връзка кметът Димитър Бръчков е поел ангажимент на местно ниво да съдейства, за да имат възможност и жителите на общината, подкрепящи каузата, да се подпишат. Това ще става на две места – Туристически информационен център и Исторически музей – Петрич от понеделник - 15 февруари.

Петиция онлайн „Да върнем костите на цар Самуил в пределите на днешна България“ също дава възможност за подпис. Повече информация може да се намери на фейсбук- страницата „Да върнем костите на Самуил“.

По информация от инициаторите на кампанията ще бъде създаден и Общобългарски комитет „Цар Самуил“, а кметът на община Петрич е поканен да стане част от него. „Няма по-величава кауза в съвременната история на България от тази - костите на видния български владетел да намерят покой на родна земя – от историческа и морална гледна точка. Българите трябва да можем да се поклоним пред тях, защото името на Самуил е горда страница от историята ни“, коментира кметът Димитър Бръчков. Подписи вече се събират в много български градове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK