Радев се срещна с президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев

Снимка: Президентство

Двамата обсъдиха перспективите пред един от най-успешните спортове у нас

Държавният глава Румен Радев се срещна днес на „Дондуков“ 2 с президента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. Двамата обсъдиха перспективите пред един от най-успешните спортове у нас, който през тази година навършва 100 години от организираното си практикуване в България.

„Вековната традиция на българския волейбол, като един от спортовете, донесли най-много успехи за страната ни, трябва да бъде запазена и развивана“, подчерта президентът Румен Радев. Той подкрепи инициативата в годината на 100-годишния юбилей на волейбола, България да бъде домакин на финалите на Шампионската лига за мъже и жени през месец май тази година. Президентът на волейболната ни федерация сподели пред държавния глава надеждата си идеята София да домакинства спортния форум да получи необходимата подкрепа и от страна на държавните институции. Обща бе позицията, че усилията за реализирането на инициативата са инвестиция не само в българския спорт, но и за популяризиране на страната ни и развитието на икономиката и туризма. 

Предстоящото Европейско първенство за мъже през 2023 г., чийто български домакини ще бъдат Бургас и Варна, също бе във фокуса на разговора между Румен Радев и Любомир Ганев. Страната ни ще приеме турнира заедно с Италия, Република Северна Македония и Украйна. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK